Vänkretser

Att ha gått ut gymnasiet trodde jag skulle vara det bästa någonsin, och det var det verkligen. Saknar det inte alls. Det jag inte var beredd på var att tiden efter skolan verkligen skulle sätta ens vänner o vänskap på prov! Trots att vi alla pratade om det långt innan studenten i skolan och sa att allt kommer förändras på både gott och ont, var jag ändå så säker på vilka som skulle finnas kvar där lika mycket då som nu. Men det blev inte alls som jag trodde! De som stannade kvar hos mig och som jag har daglig kontakt med var inte de som jag förväntade mig! Men måste säga att jag är så otroligt glad över att de jag inte räknade med lika mycket är de som jag värdesätter något enormt idag.

Jag är självklart medveten om att alla går olika vägar efter gymnasiet, det är så det ska vara och jag stöttar alla mina vänner till deras val och har full förståelse för det! Det är mycket svårare att träffas o ses, men det är tydligt vilka som verkligen försöker och vill! Till de människor i min närhet som verkligen visar att de vill, vill jag ska veta hur mycket ni betyder för mig!! Är så glad att jag er.
 
Under den senaste veckan har jag fått en uppenbarelse. Jag har några vänner som jag brukar träffa titt som tätt och som jag verkligen älskar. De får mig att må bra och skratta! Men jag känner ändå att jag vill bredda ut mitt kontaktnät. Men när man inte går i skolan så träffar man inte lika mycket folk på regelbunden tid. På mitt jobb finns det inte riktigt några i min egna ålder, bortsett från en tjej som är något år yngre som brukar jobba på helger. Hon är jättetrevlig och det känns som att vi har klickat, så henne kan jag tänka mig att umgås med på fritiden och det har vi redan pratat om. Sedan finns det också en del bekanta i min vänkrets som jag också har klickat med men aldrig riktigt umgåtts med "privat", men som jag verkligen vill lära känna bättre. För ovanlighetens skull så känner jag mig obekväm över att höra av mig. Det känns lite läskigt. Att skapa nya kontakter har aldrig varit ett problem för mig, har alltid haft lätt att skaffa vänner, men att behålla kontakten med nya människor tycker jag är svårare. Det är något jag måste bättra mig på och möta min lilla rädsla som jag känner. Vad är det jag egentligen är rädd för? Vad är det värsta som kan hända? Ett stelt samtal kanske.. men vad är det för farligt med det?